Vi erbjuder

Handledning/konsultation, affektfokuserad korttidsterapi och målmedveten träning.
Vi arrangerar också skräddarsydda utbildningar i affektfokuserad psykoterapi med fördjupad inriktning mot APT, både introduktionsutbildningar och fördjupningskurser, liksom kurser för personalgrupper som vill vidareutbilda sig.
Under covid pandemin har vi utvecklat pedagogiken för webb-baserad behandling, handledning och undervisning, men nu erbjuder vi också verksamhet LIVE.
Kontakta direkt via mail för ytterligare upplysningar.

Birgitta och Jenny i Malaga

PSYKOTERAPIMÄSSAN 4 – 5 Oktober 2022
Birgitta Elmquist och Jenny Svebeck gjorde två välbesökta  presentationer 4 oktober under rubrikerna Psykoterapi – De sex grundläggande kompetenserna och Med fokus på känslor – APT

… och 24 – 25 september 2024 kommer nästa psykoterapimässa! Håll upp ögonen för annonser om den!

 

Nu erbjuder vi:

  • Avancerad handledning i APT “CORE”, på svenska,  arrangeras i Stockholm med start 22 september 2023. Gruppen träffas fredag/lördag. Det finns  möjlighet att anmäla sig för hösten 2024. Kontakta Jenny Svebeck, som är ansvarig för handledningen. Hon nås på jenny@stig.in
  • Introduktion i affektfokuserad psykoterapi med inriktning på APT, sk Pre-Core.
    Vi inbjuder till en 4-dagars utbildning: den 27 – 28 september och 18 – 19 oktober. Utbildningen sker centralt i Stockholm och kursplats erhålles i den ordning som ansökan kommer in.
    Kursledare är Birgitta Elmquist och Charlotta Dybeck.                                                           Anmäl dig före midsommar!
    Ytterligare information: kursplan hösten 2024, uppdaterad   Precore hösten 2024.uppdaterad  

Vi håller på att se över ut hur framtida utbildningar kan läggas upp på bästa sätt. Tanken är att  erbjuda regelbundna utbildningar och kurser i APT i flera steg.
Första delen består av en 4-dagars introduktions-utbildning, sk pre-CORE. Denna ger möjlighet, tillsammans med andra kvalifikationskrav, att söka till det andra steget, avancerad 3-årig CORE-utbildning som består av handledning och teori.  Erfarenheten visar att det finns behov av ytterligare fördjupningsdagar efter CORE och vi vill möta detta behov med regelbundna seminarier/workshops.
Enskild handledning i APT kan naturligtvis också vara ett komplement.
___________________________________________________________________________

Kommande konferenser:

IEDTA konferens 13 – 15 november 2024 arrangeras i San Diego på västkusten i USA!
Det bjuds på många intressanta presentationer och workshops. Bland andra kommer Elisabet Rosén och Luca Rossi att presentera under titeln Therapy is perfect, therapy is shit – on eliciting alliance feedback from the patient.
Upplysningar: www.iedta.net

23- 25 april 2025 arrangeras Emotionrevolution för andra gången i Bergen, Norge. Den första konferensen, som arrangerades för några år sedan, var mycket välbesökt.  Det fanns då möjlighet att se och lyssna på de mest framstående teoretikerna och klinikerna inom psykoterapiområdet och nästa konferens utlovas bli lika intressant.
Information på www.emotionrevolution.no